10 Nisan 2015 Cuma

Sulu Çalıştaylar

Biz tabi ki çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Yaptığımız bir diğer etkinlik ise "Sulu Çalıştay". Bu sunumu günün anlam ve önemini anlatmak için su gününde yaptık. Bu etkinlikte 5. sınıf öğrencilerini bilinçlendirmek için bir sunum hazırladık. Bu sunumda su ayak izi kavramından, saklı sudaki ilginç bilgilerden ve su tasarruf yöntemlerinden bahsettik. Ayrıca yaptığımız kıyafetleri de bu sunumlarda gösterdik.Bu etkinlikte çok keyif aldık.


Su ayak izi: Bir insanın ortalama günlük su tüketimi.








BİLİNÇLENMİŞTİK, BİLİNÇLENDİRDİK

Biz çevremizdekilerin bilinçlenmesi için bir de sunum hazırladık. Bu sunumu okulumuzda bulunan televizyonlara koyduk bu sayede bütün okulun su ile ilgili bilinçlenmelerini sağalık. Bilinçlenmek istiyorsaız siz de sunumumuza bakın.

DJ Daçka

Bizlerin yaptığı bir diğer etkinlik ise "Suyla Rap Yap". Bu etkinlikte ilk önce çarpıcı bilgileri kullanarak rap sözlerini yazdık. Daha sonra da tüm grupça bu şarkıyı seslendirdik. Videomuzu facebook adresimizden izleyebilirsiniz.
Facebook adresi linki: https://www.facebook.com/pages/Da%C3%A7Ka%C5%9FiF/1432616567037485?fref=ts

REKLAM FİLMİ

Çevremizdekileri bilinçlendirmekle ilgili bir de kısa reklam filmi çektik ve izleyenler tarafından çok beğenildi. Baklım siz beğenicek misiniz?

SU POMPASI

Yaptığımız etkinliklerden biri de su pompası. Su pompası suyu bir yerden bir yere aktarmaya yarar. Bizde kendi elimizden geldiği kadarıyla atık malzemelerle su pompası yaptık.






SON MODA SU

Şort ve bluzların hepsi yeniden tasarlandı.Biz geçen aylarda bir etkinlik yaptı ve bu etkinliğın adı da SON MODA SU. Bu etkinlikte kıyafetlerin içerisinde bulunan saklı suyun çöpe atılmaması için arkadaşlarımızdan kullanmadıkları ve çöpe atacakları kıyafetleri topladık. Bu kıyafetleri yeniden kullanılmak üzere günümüzün modasına uygun yeniden kullanılabilir hale getirdik. Bu sayede kıyafetlerin içindeki saklı suyu korumuş olduk.

Saklı su: Göremediğimiz ama gerçekte yapımından bizim elimize gelene kadar harcanan suya saklı su denir.

DaçKaşiF

Merhaba biz Özel Darüşşafaka Ortaokulu'ndan DaçKaşiF su kaşifi grubuyuz. Biz suyun önemini biliyoruz ve insanları bu konu hakkında bilinçlendiriyoruz. Bu amaçla da su hakkında bilinçlendirmekle ilgili etkinlikler yapıyoruz.